Geen nieuwe doorstart voor Henk ten Hoor
Bij de doorstart van eind 2012 na een eerder faillissement konden nog 63 van de ruim honderd winkels door, maar eigenaar Jeroen Reiziger vertelt in Dagblad van het Noorden dat alle partijen die zich na het tweede faillissement hebben gemeld intussen alweer zijn afgehaakt.
Schuldenlast
De curator gaat nu over op de totale ontmanteling van de keten. Hierdoor raken ruim 250 werknemers hun baan kwijt. De gehele voorraad gaat in de uitverkoop. Daarmee hoopt Reiziger een zo groot mogelijk deel van de schuldenlast van 6,5 miljoen euro te kunnen aflossen. Tegen Kerstmis zal het laatste filiaal zijn deuren sluiten.
Goede hoop
Begin november had Reiziger nog goede hoop: “Ik heb donderdag al een gesprek gehad met een mogelijke overnamekandidaat en hoop dat zich de komende dagen nog meer belangstellenden melden”, vertelde hij toen tegen faillissementendossier.nl.
Uiteindelijk waren er in totaal zeven kandidaten, maar zij slaagden er niet in om de financiering rond te krijgen. Belangstelling voor de gehele keten of formulenaam is er volgens Reiziger nu niet meer.
Reden faillissement
Volgens de eigenaar van de modeketen liep de doorstart in 2012 op het begin goed, maar de lange winter deed het bedrijf de das om. De verkoop van voorjaars- en zomercollectie kwam pas laat op gang waardoor het slecht bleef gaan met de keten.
Familiebedrijf
Henk ten Hoor werd ruim 35 jaar geleden opgericht. Het familiebedrijf dat werd gerund door Hielke en Martin ten Hoor heeft filialen in Noord-, Midden- en West-Nederland.