
Opening The Butcher Boy [fotoreportage]*
Het eerste dat opvalt aan The Butcher Boy is de aantrekkelijke presentatie. Of het nu de keurig opgerolde jeans en shorts in plastic bakken zijn – als ware het mooi gesorteerde groenten en fruit -, de shirts, sweaters en rugzakken in voormalige koelvitrines, de oneindige rijen caps of de kartonnen pop-up brandboxes waar sneakers van een merk worden gepresenteerd: elk afzonderlijk product krijgt de volle aandacht.
Wauw-gevoel
Of de artikelen ook na de eerste dagen zo netjes opgerold en uitgestald blijven is de vraag, maar de eerste opzet is sterk. Zeker in vergelijking met de veel voller ogende winkel van Go-Britain, die voorheen in het pand huisde en nu plaats heeft gemaakt voor dit nieuwe concept. “We willen de klanten bij de entree direct een wauw-gevoel geven, onder meer door de uitstraling van een supermarket”, vertelde marketeer Dirk Schouten, die namens zijn bedrijf Blacklabel betrokken was bij de ontwikkeling van de formule, al eerder aan Textilia.
Oude koelvitrines doen heel effectief dienst als presentatiemiddel.
The Butcher Boy biedt een gevarieerd streetwear-aanbod met merken als Nike, Adidas, Rocawear, Sperry, New Era, Space Monkeys en Native Youth, naast een klein aantal eigen items als petten en energy drinks.
Ieder merk zijn eigen ‘kraampje’, op de eerste etage.
In de ‘brand box’ krijgen diverse items van een bepaald merk extra aandacht.
Het supermarktconcept wordt tot in kleine details doorgevoerd.
Ook de pashokjes zijn geïnspireerd door pop-ups. Hakbijlen (van de butcher, de slager) doen dienst als inventieve deurklink.
Petten zijn, met zo’n drie grote vitrines, sterk vertegenwoordigd.
De keuzes van de winkel worden verpakt in plastic gebaksdoosjes.
In de relaxruimte naast de entree kunnen klanten een gratis drankje drinken, snacken, chillen en hun social media-accounts bijwerken.
Het is de bedoeling dat The Butcher Boy op termijn ook in andere plaatsen in Nederland opent.